Privacybeleid Busjehuren.nl

In dit privacybeleid leggen we uit hoe we uw persoonlijke informatie verzamelen en gebruiken. Dit privacybeleid geldt voor al uw persoonlijke informatie die we verwerken als u van onze dienstverlening gebruikt maakt, onze websites bezoekt, onze mobiele applicaties gebruikt of anderszins met ons in contact treedt. Het privacybeleid is verdeeld in verschillende categorieën. Klik hieronder op de betreffende categorie voor meer informatie.

1. Wie zijn wij

Wij zijn Busjehuren.nl, een e-commercebedrijf voor autoverhuur. Bij Busjehuren.nl verbinden we huurders met een landelijk netwerk van professionele autoverhuurders. Wij houden kantoor aan de Taalstraat 40, 5261 BE in Vught, Nederland.

Busjehuren.nl is een handelsnaam van Crrntl B.V., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Brabant, Nederland, onder nummer 054652804. Crrntl B.V. handelt ook onder de naam Huureenauto.nl. Kijk voor meer informatie op onze website, onder 'Over ons'.

2. Persoonsgegevens die wij verwerken

2.1 Algemeen.Wij kunnen de volgende categorieën informatie verzamelen en verwerken:

a. Naam en overige identiteitsgegevens

We verzamelen bijvoorbeeld uw naam, aanspreektitel, geslacht en geboortedatum.

b. Uw contactgegevens en gegevens over uw persoonlijke account of registratie

Uw contactgegevens kunnen uw adres, telefoonnummer en e-mailadres omvatten. Als u zich voor een bepaalde dienst registreert of een persoonlijk account aanmaakt, kunnen we ook uw inloggegevens en andere informatie vastleggen die u op het account- of registratieformulier invult. Voor zakelijke klanten verzamelen we ook informatie over de onderneming, zoals de naam en de vestigingsplaats van de onderneming.

c. Informatie over uw reserveringen en aankopen

Als u een reservering plaatst of een auto bij ons huurt, verwerken wij uw reserveringsinformatie. Deze informatie kan gegevens over de huurauto, de prijzen en de datum van uw reservering omvatten. Daarnaast verwerken we informatie over aanvullende diensten (zoals verzekeringen en extra services) en producten die u bij ons afneemt.

d. Informatie over de organisatie van uw reis

Als u een auto of busje via ons huurt, verwerken we informatie met betrekking tot de huur zoals de aanvang van de huurperiode, het einde van de huurperiode, uw bestemming uw (mobiele) autoverhuurvoucher en uw reisgenoten. Ook kunnen we uw specifieke behoeften vastleggen.

e. Onze communicatie met u

Als u ons een e-mail stuurt of online of via sociale media met ons chat, registreren wij uw communicatie met ons. We registreren ook uw communicatievoorkeuren. Als u zich bijvoorbeeld aan- of afmeldt voor één van onze nieuwsbrieven of ervoor kiest onze reserveringsgerelateerde communicatie te ontvangen (zoals bevestiging, aanvangsmelding, voucher en updates over de reserveringsstatus) via andere kanalen dan e-mail (zoals WhatsApp, Facebook Messenger of Zendesk). Als u ons belt, legt onze klantenservice uw vragen of klachten vast in onze database. We kunnen ook telefoongesprekken vastleggen voor trainingsdoeleinden of ter voorkoming of bestrijding van fraude.

f. Informatie die wij verzamelen wanneer u onze websites, apps en andere digitale media gebruikt

Als u ons een e-mail stuurt of online of via sociale media met ons chat, registreren wij uw communicatie met ons. We registreren ook uw communicatievoorkeuren. Als u zich bijvoorbeeld aan- of afmeldt voor één van onze nieuwsbrieven of ervoor kiest onze reserveringsgerelateerde communicatie te ontvangen (zoals bevestiging, aanvangsmelding, voucher en updates over de reserveringsstatus) via andere kanalen dan e-mail (zoals WhatsApp, Facebook Messenger of Zendesk). Als u ons belt, legt onze Klantenservice uw vragen of klachten vast in onze database. We kunnen ook telefoongesprekken vastleggen voor trainingsdoeleinden of ter voorkoming of bestrijding van fraude.

g. Informatie die wij verzamelen wanneer u onze websites, apps en andere digitale media gebruikt

  • Wanneer u onze websites bezoekt of een van onze mobiele apps gebruikt, kunnen we uw IP-adres, type browser, besturingssysteem, doorverwijzende website, surfgedrag en appgebruik vastleggen. Wij verzamelen ook informatie via cookies en vergelijkbare technologieën als u onze website bezoekt of onze mobiele apps gebruikt. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid op de website of in de mobiele app die u gebruikt.
  • We kunnen een automatische melding krijgen als u onze e-mails opent of in zo'n e-mail op een link klikt.
  • Met uw toestemming kunnen we ook uw locatiegegevens ontvangen.
  • U kunt er ook mee instemmen ons toegang te verlenen tot bepaalde gegevens die zijn opgeslagen op uw mobiele telefoon (zoals foto's en contactpersonen).

h. Informatie over sociale media

Afhankelijk van uw instellingen voor sociale netwerken kunnen wij informatie ontvangen van de provider van uw sociale netwerk. Als u bijvoorbeeld met een social media-account inlogt op onze diensten, kunnen wij uw social media-profiel ontvangen, met contactgegevens, interesses en contactpersonen. Meer informatie over de persoonsgegevens die wij van de provider van uw sociale netwerk ontvangen en over het wijzigen van uw instellingen vindt u op de website en in het privacybeleid van de provider van het sociale netwerk.

i. Informatie die u met ons wilt delen

U kunt ervoor kiezen om informatie met ons te delen, bijvoorbeeld als u uw interesses en voorkeuren met ons deelt, een reactie voor ons plaats op Facebook, een klantenonderzoek invult of u inschrijft voor een prijsvraag.

2.2. Cookies en vergelijkbare technologieën

Als u onze website of mobiele apps gebruikt, verzamelen wij informatie via cookies en vergelijkbare technologieën. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid op de website of in de mobiele app die u gebruikt.

3. Hoe wij uw gegevens verzamelen

3.1 Wij verzamelen de hiervoor gemelde categorieën van persoonsgegevens op de volgende manieren:

a. We verzamelen gegevens die u aan ons verstrekt

Wanneer u een reservering bij ons plaatst, één online account creëert, contact opneemt met onze klantenservice, zich inschrijft voor onze e-mails of mobiele push-berichten of deelneemt aan een promotionele wedstrijd.

b. We ontvangen uw persoonsgegevens van uw reisagent, onze affiliate partners en overige bedrijven die betrokken zijn bij het faciliteren van uw autohuurreservering

We krijgen uw gegevens van deze partijen om uw reserveringen te verwerken en uw huurtransacties en aankopen af te handelen. Als u bijvoorbeeld een huurauto of busje huurt via een reisagent, ontvangen we uw identiteitsgegevens en boekingsgegevens van uw reisagent. En als u via een platform van derden een huurauto of busje zoekt en reserveert, kunnen wij uw contactgegevens van die provider ontvangen.

c. Wanneer u onze website of mobiele apps gebruikt, verzamelen wij informatie via cookies en vergelijkbare technologieën

Meer informatie is te lezen in het cookiebeleid op onze websites of de mobiele app die u gebruikt.

d. Afhankelijk van uw instellingen voor sociale netwerken kunnen wij ook informatie ontvangen van de provider van uw sociale netwerk

Zie ‘De soorten persoonsgegevens die we verwerken’ hierboven.

4. Doeleinden waarvoor wij uw gegevens gebruiken

4.1 De voornaamste doeleinden waarvoor wij uw persoonsgegevens gebruiken, zijn:

a. Om onze diensten aan u te leveren

Om uw reserveringen te kunnen afhandelen en uw autohuur en andere aankopen aan te kunnen bieden, moeten wij de meeste hierboven beschreven informatie verwerken. We hebben bijvoorbeeld uw naam, adres en andere identificerende informatie nodig om uw autoverhuurvoucher te kunnen verstrekken. Om u te informeren over de status van uw reservering, wijzigingen van uw reservering, betaalverzoeken en de betaalstatus hebben we uw contactgegevens nodig.

b. Om u onze onlinediensten en mobiele apps aan te bieden

  • Wanneer u onze websites bezoekt of een van onze mobiele apps gebruikt, kunnen we uw IP-adres, type browser, besturingssysteem, doorverwijzende website, surfgedrag en appgebruik vastleggen. Wij verzamelen ook informatie via cookies en vergelijkbare technologieën als u onze website bezoekt of onze mobiele apps gebruikt. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid op de website of in de mobiele app die u gebruikt.
  • We gebruiken bijvoorbeeld uw naam en gegevens over uw huur en huurperiode als u met onze app inlogt voor uw reservering.
  • Sommige van onze onlinediensten en apps gebruiken uw locatie, bijvoorbeeld om u de dichtstbijzijnde interessante locatie te laten zien.
  • Om het gebruik van onze onlinediensten of apps voor u te vereenvoudigen, kunnen wij de door ons verzamelde gegevens van uw gebruik van onze digitale media analyseren en die combineren met informatie die via cookies en vergelijkbare technologieën (zie hierboven) is verzameld. Bijvoorbeeld om te weten welk digitaal kanaal (e-mail, sociale media) of apparaat (desktop, tablet of mobiele telefoon) uw voorkeur heeft, zodat we onze communicatie kunnen toespitsen op dat kanaal of apparaat.

c. Voor statistisch onderzoek

  • AlgemeenWe gebruiken automatische hulpmiddelen om statistisch onderzoek uit te voeren naar algemene trends in het gebruik van onze diensten, websites, apps en sociale media en naar het gedrag en de voorkeuren van onze klanten en gebruikers.
  • GegevenscategorieënOm ons onderzoek te verrichten kunnen we gebruikmaken van de hierboven beschreven categorieën persoonsgegevens, waaronder uw reserveringsgegevens (zoals aanvang huurperiode en einde huurperiode, ophaal- en retourlocatie, uw reisbestemming, autoklasse, aantal passagiers en leeftijd van de medebestuurders), gekochte aanvullende diensten (eigen risico bescherming, sneeuwkettingen, veiligheidshesjes etc.) en uw persoonsgegevens (geslacht, postcode). We combineren deze gegevens met de gegevens die we verzamelen met cookies en vergelijkbare technologieën als u onze website bezoekt of onze apps gebruikt. We kunnen deze informatie combineren met (geaggregeerde) gegevens die met behulp van analytische of marketingcookies of marketingstrategie of vergelijkbare technologieën door externe leveranciers zijn verkregen. Zie het cookiebeleid op onze website voor meer informatie over cookies en vergelijkbare technologieën. We gebruiken alleen geaggregeerde gegevens voor analysedoeleinden en maken daarbij geen gebruik van uw naam of e-mailadres. Zonder uw toestemming gebruiken wij uw bijzondere gegevens niet voor statistisch onderzoek.
  • Voorbeelden.We gebruiken de gegevens over uw reservering en de aanvullende diensten die u afneemt (eigen risico bescherming, sneeuwkettingen, veiligheidshesjes etc.) om u een betere dienstverlening en meer relevante aanbiedingen te kunnen bieden. Als uit ons onderzoek bijvoorbeeld blijkt dat huurders in de winter vaak winterbanden als aanvulling op hun reservering kiezen, dan vermelden we deze aanvullende dienst nadrukkelijker in onze aanbieding. We maken ook gebruik van klantenquêtes om de klanttevredenheid te meten en meer inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van onze klanten teneinde onze dienstverlening te verbeteren. En met cookies en vergelijkbare technologieën onderzoeken we hoe bezoekers onze website gebruiken zodat we deze intuïtiever kunnen maken.
  • Rechtsgrond. We verwerken uw persoonsgegevens voor onze gerechtvaardigde belangen om een betere dienstverlening en aanbiedingen voor onze klanten te ontwikkelen, om onze klantenservice aan te scherpen en om het ontwerp en de inhoud van onze websites en mobiele apps te kunnen verbeteren.
  • Recht op bezwaar. U heeft, op grond met uw specifieke situatie verband houdende redenen, het recht om op elk moment bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens voor statistisch onderzoek (zie ‘Uw rechten’ hieronder).

d. Om u updates en speciale aanbiedingen te sturen op basis van uw interesses

  • Communicatie.We gebruiken automatische hulpmiddelen om statistisch onderzoek uit te voeren naar algemene trends in het gebruik van onze diensten, websites, apps en sociale media en naar het gedrag en de voorkeuren van onze klanten en gebruikers.
  • GegevenscategorieënAls u een auto of busje bij ons reserveert, sturen we u gepersonaliseerde advertenties en speciale aanbiedingen voor gerelateerde producten en diensten in onze reserveringse-mails (tenzij u zich tijdens de boekingsprocedure hiervoor heeft afgemeld). Voorafgaand aan uw huurperiode sturen we u bijvoorbeeld een e-mail om u te helpen voor te bereiden. U kunt zich ook aanmelden voor e-mails en mobiele pushberichten met updates en speciale aanbiedingen die op uw interesses zijn afgestemd. Zo kunt u zich aanmelden voor de Busjehuren.nl-nieuwsbrief, waarmee u op de hoogte wordt gehouden van tips, aantrekkelijke prijzen, en het actuele nieuws. Met uw toestemming sturen wij u ook e-mails bij specifieke gelegenheden, zoals een speciale aanbieding op uw verjaardag of gepersonaliseerde aanbiedingen voor uw volgende huur binnen enkele maanden na afloop van de huurperiode. We kunnen ook via andere communicatiekanalen gepersonaliseerde advertenties en speciale aanbiedingen sturen, zoals via de post of, met uw toestemming, via sociale kanalen (o.a. Facebook Messenger, WhatsApp of Zendesk).
  • Gegevenscategorieën.We gebruiken uw contactgegevens om met u te communiceren. Om te weten wat voor u relevant is, kunnen we automatische hulpmiddelen gebruiken om uw persoonsgegevens te analyseren. Voor dit doeleinde kunnen we gebruik maken van de hierboven beschreven categorieën persoonsgegevens, waaronder uw reserveringsgegevens, gekochte aanvullende diensten, informatie over u (geslacht, adres, postcode) en de interesses en voorkeuren die u met ons deelt. We combineren deze gegevens met de gegevens die we verzamelen met cookies en vergelijkbare technologieën als u onze website bezoekt en onze apps gebruikt. We kunnen deze informatie combineren met (geaggregeerde) gegevens die met behulp van analytische cookies of marketingstrategie of vergelijkbare technologieën door externe leveranciers zijn verkregen. Zie het cookiebeleid op onze website voor meer informatie over cookies en vergelijkbare technologieën. Zonder uw toestemming gebruiken we geen bijzondere gegevens.
  • Aanbiedingen op maat. In onze communicatie (zie hieronder) staan gepersonaliseerde aanbiedingen van Busjehuren.nl en onze partners die betrekking hebben op onze diensten en producten. We vermelden bijvoorbeeld aanbiedingen voor onze eigen aanvullende diensten en producten (verzekeringen, extra opties) of voor package deals, verhuisproducten, hotels en vakantiehuizen) die door derde partijen worden aangeboden. We stemmen deze aanbiedingen af op uw interesses. Nadat u van een reis bent teruggekeerd, kunnen we bijvoorbeeld met uw toestemming een e-mail sturen met aanbiedingen op basis van uw reserveringsgeschiedenis waarmee u inspiratie kunt opdoen voor uw volgende huur. We kunnen ook niet-persoonlijke informatie (huurdatum, huurperiode en bestemming) met onze partners delen, zodat zij u een relevante aanbieding afgestemd op uw interesses kunnen keuze uit accommodaties en auto’s, rondleidingen en activiteiten tijdens uw reis kunnen aanbieden (zie ‘Toegang geven of delen van gegevens met derden’ hieronder). Alle berichten worden door Busjehuren.nl alleen of in combinatie met Huureenauto.nl gestuurd. Er worden zonder uw goedkeuring geen contactgegevens voor dit doeleinde met onze partners gedeeld. U krijgt meer informatie over onze partners en de producten en diensten die zij leveren, wanneer u zich aanmeldt. Deze informatie is ook te vinden op onze websites.
  • Rechtsgrond. We verwerken uw persoonsgegevens zoals in deze alinea staat beschreven voor ons gerechtvaardigde belang en de belangen van derde partijen om u relevante aanbiedingen en updates te kunnen bieden.
  • Aan- en afmelden, uitschrijven en het recht op bezwaar. We sturen alleen e-mails en mobiele pushberichten met updates en speciale aanbiedingen indien u zich hiervoor vooraf heeft aangemeld. Tijdens de boekingsprocedure kunt u zich afmelden voor reserveringsgerelateerde commerciële e-mailberichten. U kunt zich op elk moment afmelden voor deze reserveringsgerelateerde commerciële e-mailberichten en de e-mails en mobiele pushberichten met updates en speciale aanbiedingen door op de afmeldingslink in de e-mail te klikken, door uw communicatievoorkeuren in uw account aan te passen (indien aanwezig), door de instellingen van uw smartphone (voor mobiele pushberichten) te wijzigen of door contact met ons op te nemen (zie ‘Uw rechten’ hieronder). Als u zich afmeldt, ontvangt u nog steeds onze boekingsgerelateerde e-mails en de servicemails van het loyaliteitsprogramma (zoals uw boekingsbevestiging, e-ticket en welkomstbericht aan deelnemers). U kunt elk moment bezwaar maken tegen het gebruik van uw persoonsgegevens voor directmarketingdoeleinden (zie ‘Uw rechten’ hieronder).

e. Voor overige directmarketingdoeleinden

We gebruiken uw contactgegevens om met u te communiceren over onze diensten of loyaliteitsprogramma’s, om uw vragen te beantwoorden of uw klachten te behandelen.

  • Algemeen.Deze alinea geeft een beschrijving van specifieke voorbeelden van ons gebruik van uw gegevens voor overige directmarketingdoeleinden.
  • Marketingcookies.Onze websites maken gebruik van marketingcookies die gewoonlijk worden geplaatst door advertentienetwerken. Deze netwerken zijn ondernemingen die optreden als tussenpersonen tussen Busjehuren.nl en adverteerders. Deze marketingcookies worden onder meer gebruikt om relevante, gepersonaliseerde advertenties of aanbiedingen te tonen (op basis van uw bezoek en klikgedrag op onze websites) als u deze netwerken en bijbehorende websites bezoekt. Voor meer informatie over deze marketingcookies en het intrekken van uw toestemming voor deze cookies raadpleegt u het cookiebeleid op onze website of de mobiele app die u gebruikt.
  • Koppelen van uw gedrag op onze websites. Als u via uw Busjehuren.nl-account inlogt bij onze website of onze websites bezoekt via een link in een e-mail, koppelen we uw gedrag op onze websites aan uw reserveringsgegevens op ons data management platform. We gebruiken deze gegevens hoofdzakelijk om u af te melden voor verdere advertenties zodra u een huurauto of busje heeft gereserveerd. Als u bijvoorbeeld een huurauto op onze hoofdwebsite zoekt, worden er marketingcookies gebruikt om u relevante advertenties te laten zien (zie vorige alinea). Als u een huurauto via een van onze andere websites reserveert, stoppen wij met het tonen van verdere advertenties via marketingcookies op basis van uw zoekgedrag op onze hoofdwebsite.
  • Afgebroken aankopen.Als u uw reserveringsprocedure op onze website afbreekt, sturen wij u een gepersonaliseerde e-mail met een link naar uw reserveringsprocedure, zodat u kunt doorgaan waar u bent gebleven. We sturen een dergelijke e-mail alleen op uw verzoek of als u akkoord bent gegaan met het per e-mail ontvangen van onze updates en speciale aanbiedingen. U kunt uw toestemming voor dergelijke e-mails op elk moment intrekken door op de afmeldingslink in de e-mail te klikken, door uw communicatievoorkeuren in uw account aan te passen (indien aanwezig) of door contact met ons op te nemen (zie ‘Uw rechten’ hieronder).
  • Aangepaste doelgroepbenadering. We kunnen deelnemen in Facebooks Custom Audience-programma, waarmee we u gepersonaliseerde advertenties op uw tijdlijn kunnen tonen. We kunnen daartoe uw e-mailadres met Facebook delen om Facebook te laten nagaan of u een Facebook-account heeft. We kunnen uw boekingsgegevens gebruiken om ons publiek te bepalen. Lees meer over hoe Facebook uw gegevens voor dit doeleinde gebruikt en hoe u kunt bepalen hoe informatie over u door Facebook wordt gebruikt om de getoonde advertenties te personaliseren. U kunt ook het privacybeleid van Facebook lezen. We kunnen vergelijkbare programma's van andere sociale netwerken gebruiken. U kunt uw deelname aan het Custom Audience-programma van Facebook (of vergelijkbare programma's) beëindigen door ons een e-mail te sturen vanaf het e-mailadres waarvoor de beëindiging in moet gaan (zie ‘Uw rechten’ hieronder). U heeft mogelijk ook toestemming gegeven voor gepersonaliseerde advertenties op uw Facebook-tijdlijn of als onderdeel van uw gebruik van andere sociale netwerken via ons cookiebeleid. In het cookiebeleid op onze website leest u hoe u uw toestemming kunt intrekken.

f. Om met u te communiceren

We gebruiken uw contactgegevens om met u te communiceren over onze diensten, om uw vragen te beantwoorden of uw klachten te behandelen.

g. Voor administratiedoeleinden en om te voldoen aan wettelijke verplichtingen

We verzamelen, bewaren en gebruiken uw gegevens voor interne zakelijke doeleinden, zoals het voeren van een administratie en het naleven van onze wettelijke en fiscale verplichtingen. We kunnen door de wet worden gedwongen uw identiteitsgegevens en reserveringsgegevens te verzamelen en deze met openbare instanties of overheidsorganisaties te delen.

4.2 Rechtsgrond.

We verzamelen, gebruiken en bewaren uw persoonsgegevens om u diensten aan te bieden, om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen waaraan wij zijn gehouden, indien nodig voor onze gerechtvaardigde belangen of de belangen van een derde partij of op basis van uw toestemming. U kunt op elk moment uw toestemming intrekken door de specifieke instructies te volgen voor wat betreft de verwerking waarvoor u uw toestemming heeft gegeven. Bijvoorbeeld door op de afmeldingslink in de e-mail te klikken, door uw communicatievoorkeuren in uw account aan te passen (indien aanwezig) of door de instellingen van uw smartphone te wijzigen (voor mobiele pushberichten en locatiegegevens). U kunt ook contact met ons opnemen om uw toestemming in te trekken (zie ‘Uw rechten’ hieronder). Indien u weigert de persoonsgegevens te verstrekken die we nodig hebben voor de uitvoering van het contract of naleving van een wettelijke verplichting, kunnen we mogelijk niet alle diensten of de volledige diensten leveren die u bij ons heeft aangevraagd. Dan moeten we bijvoorbeeld uw reservering annuleren of kunnen we de aanvullende diensten die u heeft aangevraagd (zoals speciale maaltijden) niet leveren. Bij verstrekking van onvolledige of onjuiste informatie door u worden wij door de geldende Nederlandse of internationale wetgeving mogelijk gedwongen u toegang tot het toestel te ontzeggen of het betreden van buitenlands grondgebied te weigeren. Bij de verwerking van uw persoonsgegevens voor onze gerechtvaardigde belangen of de belangen van een derde partij, hebben we deze belangen tegen uw gerechtvaardigde belangen afgewogen. Waar nodig hebben we passende maatregelen getroffen om de gevolgen te beperken en u te beschermen tegen ongerechtvaardigde schade. Onze gerechtvaardigde belangen zijn bijvoorbeeld beveiligings- en veiligheidsdoeleinden of het kunnen leveren van betere diensten en aanbiedingen aan u. Zie 'De doeleinden waarvoor wij uw gegevens gebruiken' hierboven voor meer informatie over deze belangen. Waar wij uw persoonsgegevens verwerken voor onze gerechtvaardigde belangen of de belangen van een derde partij, heeft u het recht om op elk moment hiertegen bezwaar te maken op grond van met uw specifieke situatie verband houdende redenen (zie ‘Uw rechten’ hieronder).

5. Toegang geven of delen van gegevens met derden

5.1 Algemeen

Wij kunnen toegang tot uw persoonsgegevens geven aan, of deze delen met onze groepsmaatschappijen, autoverhuurpartners, uw reisagenten, serviceproviders of onderaannemers voor de volgende doeleinden.

a. Voor het faciliteren van uw reservering

Om uw reserveringen en boekingen af te handelen en uw reizen en aankopen mogelijk te maken, moeten wij uw persoonsgegevens delen met onze groepsmaatschappijen, andere luchtvaartmaatschappijen, luchthavenbeheerders en andere ondernemingen die bij uw reizen betrokken zijn. Kijk voor meer informatie over onze groepsmaatschappijen en de luchtvaartmaatschappijen waarmee we samenwerken op onze website onder 'Over ons'. Als u onze diensten afneemt via een reisbureau of een andere partij, delen wij uw persoonsgegevens ook met hen.

b. Voor ondersteunende diensten

Voor het leveren van onze diensten maken we gebruik van derden, zoals IT-leveranciers, social media providers, marketingbureaus, creditcardmaatschappijen en screeningdiensten. Al deze derden zijn verplicht uw persoonsgegevens afdoende te beschermen en deze alleen te verwerken overeenkomstig onze instructies.

Binnen de Crrntl Groep worden bedrijfsactiviteiten uitgevoerd (en zakelijke efficiëntieslagen gemaakt) door de verwerking en consolidatie van informatie (waaronder persoonsgegevens) in gecentraliseerde databases en systemen. Deze centrale databases en systemen kunnen door één groepsbedrijf worden gehost of beheerd voor andere groepsbedrijven. Daarnaast kunnen bepaalde operationele functies uit efficiencydoeleinden worden uitgevoerd door één groepsmaatschappij voor andere groepsbedrijven. Dit betekent dat onze groepsmaatschappijen mogelijk voor deze doeleinden toegang hebben tot uw persoonsgegevens. Onze groepsmaatschappijen mogen uw persoonlijke gegevens alleen verwerken waar dat nodig is voor de relevante bedrijfsfunctie en in navolging van dit privacybeleid.

c. Statistisch onderzoek en direct marketing

We kunnen uw persoonsgegevens delen met groepsbedrijven en derde partijen voor statistisch onderzoek en direct marketing. Zie ‘Statistisch onderzoek’, ‘Om u updates en speciale aanbiedingen te sturen die zijn afgestemd op uw interesses’ en ‘Overige directmarketingdoeleinden’ hierboven voor meer informatie.

d. Om u te laten profiteren van de diensten van onze partners

Met uw toestemming kunnen we uw informatie met onze partners delen om u te laten profiteren van de diensten van deze partners die wij in onze eigen diensten en apps integreren of aanbieden. Wij kunnen bijvoorbeeld uw niet-persoonlijke informatie (bestemming, aanvang huurperiode en huurperiode) delen met een hotelboekingsplatform zodat zij hun hotelaanbod kunnen afstemmen op uw reis. Hoewel wij onze partners zorgvuldig selecteren, hebben deze hun eigen privacybeleid ten aanzien van de manier waarop zij uw persoonsgegevens gebruiken.

5.2 Overheidsinstanties.

We kunnen ook door de wet worden gedwongen uw identiteitsgegevens en reserverings- en reisgegevens te verzamelen en deze met openbare instanties of overheidsorganisaties te delen om handhaving van de wegenverkeerswet, fiscale controle, beveiliging (diefstal en verduistering) en terrorismebestrijding te faciliteren.

5.3 Websites van derden.

Onze websites en mobiele apps kunnen links naar websites van derden bevatten. Als u deze links volgt, verlaat u onze websites of mobiele apps. Dit privacybeleid is niet van toepassing op websites van derden. Crrntl B.V. aanvaardt geen aansprakelijkheid voor het gebruik van uw persoonsgegevens door deze derden. Uw gebruik van deze websites is voor uw eigen risico. Zie voor meer informatie over hoe deze derden met uw persoonsgegevens omgaan hun privacybeleid (indien beschikbaar).

6. Beveiliging en bewaring

6.1

Busjehuren.nl en Crrntl B.V. neemt de benodigde technische en organisatorische maatregelen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of onrechtmatig gebruik.

6.2

Uw persoonsgegevens worden bewaard zolang dat nodig is voor de doeleinden die in dit privacybeleid beschreven zijn of voor zover dat nodig is om te voldoen aan wet- en regelgeving en om geschillen op te lossen.

7. Uw rechten

7.1

Door contact op te nemen met ons Privacy Office (zie hieronder) kunt u een beroep doen op alle rechten die u volgens de toepasselijke privacywetgeving heeft, waaronder het recht (1) op inzage in uw gegevens, (2) op rectificatie van uw persoonsgegevens, (3) op het wissen van uw persoonsgegevens, (4) op het beperken van de verwerking van uw gegevens, (5) het recht op gegegevensoverdraagbaarheid en (6) het recht om bezwaar te maken tegen verwerking.

1. Recht op inzage

U mag ons vragen of wij uw persoonsgegevens verwerken en, indien dit het geval is, inzage in deze gegevens krijgen in de vorm van een kopie. Wanneer wij inzage in deze gegevens bieden, geven wij u ook extra informatie, zoals het doel van de gegevensverwerking, de categorieën persoonsgegevens die worden verwerkt en eventuele andere informatie die u nodig heeft om dit recht goed uit te kunnen oefenen.

2. Recht op rectificatie

U heeft het recht uw gegevens te rectificeren indien deze onvolledig zijn en/of fouten bevatten. Op verzoek corrigeren we onjuiste persoonsgegevens en vullen we onvolledige persoonsgegevens aan, rekening houdend met de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt; dit kan ook de afgifte van een aanvullende verklaring inhouden.

3. Recht op gegevenswissing

U heeft ook het recht uw persoonsgegevens te laten wissen. Dit houdt in dat uw gegevens worden verwijderd door ons en, waar mogelijk, door alle verwerkingsverantwoordelijken aan wie wij uw gegevens eerder openbaar hebben gemaakt. Het wissen van uw persoonsgegevens vindt alleen in bepaalde gevallen plaats. Deze gevallen zijn wettelijk voorgeschreven en staan vermeld in artikel 17 van de Algemene Richtlijn Gegevensbescherming (AVG). Hiertoe behoren situaties waarin uw persoonlijke gegevens niet langer nodig zijn voor het aanvankelijke doeleinde waarvoor ze zijn verwerkt en situaties waarin gegevens onrechtmatig zijn verwerkt. Vanwege de wijze waarop wij bepaalde diensten inrichten, kan het enige tijd duren voordat backups zijn gewist.

4. Recht op beperking van verwerking

U heeft het recht om de verwerking van uw persoonsgegevens te laten beperken. Dit houdt in dat wij de verwerking van uw gegevens gedurende een bepaalde tijd opschorten. Omstandigheden die hiertoe aanleiding geven zijn onder meer situaties waarin de nauwkeurigheid van uw persoonsgegevens wordt betwist, maar er enige tijd nodig is om deze (on)nauwkeurigheid te beoordelen. Dit recht weerhoudt ons er niet van uw persoonsgegevens te blijven opslaan. Wij laten u weten wanneer de beperking wordt opgeheven.

5. Recht op gegevensoverdraagbaarheid

Uw recht op gegevensoverdraagbaarheid houdt in dat u ons mag vragen uw persoonsgegevens, indien technisch mogelijk, in een gestructureerde, gangbare en machine leesbare vorm te verkrijgen en deze aan een andere verwerkingsverantwoordelijke over te dragen. Op verzoek en indien technisch mogelijk, worden uw persoonsgegevens door ons rechtstreeks overgedragen aan de andere verwerkingsverantwoordelijke.

6. Recht op bezwaar.

U heeft ook het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens. Dit betekent dat u ons mag vragen te stoppen met de verwerking van uw persoonsgegevens. Dit geldt alleen als ‘gerechtvaardigde belangen’ (waaronder profilering) de rechtsgrond voor verwerking vormen (zie ‘Rechtsgrond’ hierboven). U kunt op elk moment kosteloos bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens voor directmarketingdoeleinden. Hiertoe behoren ook profileringsdoeleinden voor zover deze verband houden met dergelijke direct marketing. Als u beroep op dit recht doet, stoppen we met de verwerking van uw persoonsgegevens voor dergelijke doeleinden.

7.2

U kunt op elk moment uw toestemming intrekken U kunt op elk moment uw toestemming intrekken door de specifieke instructies wat betreft de verwerking waarvoor u uw toestemming heeft gegeven te volgen. U kunt bijvoorbeeld uw toestemming intrekken door op de afmeldingslink in de e-mail te klikken, door uw communicatievoorkeuren in uw account aan te passen (indien aanwezig) of door de instellingen van uw smartphone te wijzigen (voor mobiele pushberichten en locatiegegevens). U kunt ook contact opnemen met het Privacy Office van Busjehuren.nl

7.3

Meer informatie over het intrekken van uw toestemming voor cookies en vergelijkbare technologieën die we gebruiken wanneer u onze websites bezoekt of apps gebruikt, vindt u in het cookiebeleid op onze website of in de app. Er kunnen zich situaties voordoen waarin we het recht hebben uw rechten zoals die hierboven staan beschreven, te weigeren of te beperken. In dat geval beoordelen we zorgvuldig of een dergelijke uitzondering van toepassing is en u hierover informeren. We kunnen bijvoorbeeld uw verzoek tot inzage weigeren wanneer wij dit nodig achten om de rechten en vrijheden van andere individuen te beschermen, of weigeren uw persoonsgegevens te verwijderen als verwerking van dergelijke gegevens nodig is om aan wettelijke verplichtingen te voldoen. Het recht op gegevensoverdraagbaarheid geldt bijvoorbeeld niet als de persoonsgegevens niet door u zijn verstrekt of als we de gegevens niet verwerken op basis van uw toestemming of de uitvoering van een contract.

7.4

U kunt op elk moment beroep op uw rechten doen door uw verzoek te sturen naar het Privacy Office van Busjehuren.nl:

Busjehuren.nl

Privacy Office

Taalstraat 40

5261 BE VUGHT

Nederland

E-mail: privacy@busjehuren.nl

7.5

U kunt ook contact met ons opnemen als u vragen, opmerkingen of klachten heeft over dit privacybeleid. Bij onopgeloste problemen hebt u het recht om een klacht in te dienen bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens, https://autoriteitpersoonsgegevens.nl in Den Haag.

8. Hoe wordt dit privacybeleid bijgehouden

8.1

Dit privacybeleid is ingegaan op 14 juni 2018 en vervangt ons voorgaande privacybeleid. Dit privacybeleid wordt voortdurend herzien. Wij informeren u over eventuele wijzigingen voordat deze in werking treden.